We horen en lezen het allemaal: Leef vanuit je hart. Maar hoe doe je dat? En betekent dat dan je je hoofd niet meer hoeft te gebruiken? Maar dat kan toch niet? Of wel? Verwarrend allemaal misschien, maar toch is het antwoord misschien makkelijker dan je denkt. Meer weten? Lees dan maar even verder!

In mijn visie zijn hoofd en hart beide zeer nuttig en zou je ze gewoon moeten gebruiken. Jazeker, we hebben in onze maatschappij de nadruk wat te veel gelegd op het hoofd:
‘Leren is belangrijk! Slimmer werken is beter dan hard werken! Gebruik toch je verstand!’

We kennen het allemaal. En het levert je veel op. Goed nadenken voor dat je dingen doet, kan voorkomen dat je fouten maakt. Het nadeel is dat fouten nuttig zijn en dat je vaak nogal gestrest kan worden van alles wat er in je koppie spookt. Dan wordt je een beetje zoals de dame hiernaast!

Gelukkig is er de laatste jaren meer aandacht gekomen aan je hart. Dat is al een veel betere raadgever. Ook deze kun je vragen om de beste keuze, om je te laten weten hoe je nu verder moet. Dit moet je even leren, want dat hebben de meeste van ons niet geleerd. Maar het is vrij makkelijk te leren. Wil je weten hoe? blijf dan dit blog volgen, want binnenkort zal ik je laten zien hoe!

Moet je dan alleen nog maar naar je hart luisteren? Nee, ik vind van niet! Ik vind dat je het beste allebei kan gebruiken. Het gaat vooral om de volgorde. Ik luister eerst naar mijn hart en voel dan wat de beste keuze is voor mij. Daarna ga ik kijken of ik ook kan begrijpen met mijn hoofd of dat inderdaad de beste keuze is. Kijk goed naar mijn woordkeuze: ‘begrijpen met mijn hoofd’. Dit betekent dus niet dat je weer de opties van beide mogelijkheden (bij een ja- of nee-keuze) gaat onderzoeken. Maar het gaat alleen kijken naar de optie die je hebt gekozen en probeert deze keuze met je hoofd te begrijpen: ‘ja, dit is inderdaad de beste keuze voor mij, want als ik dat doe (of niet doe) dan gebeurt er waarschijnlijk …’. Werkt goed hoor, probeer het maar eens!

Hartegroet,
Saskia Basten

Meer informatie: http://saskiabasten.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *