Ik ben Hanneke de Brouwer en woon met mijn gezin in Moergestel, waar ik ook mijn praktijk Kruid of zo heb.
Kruid of zo is een praktijk voor natuurgeneeskunde, waar gewerkt wordt met natuurlijke producten, zoals kruidenproducten, bloemremedies, voedingssupplementen,  dr. Schüsslers celzouten, Acces Bars TM, Reiki, de MOXA/TDP-lamp, SPA Life Detoxificatie apparaat, Orgone piramides, Esenca koord en de MIR-Methode ®.

Verder werk ik met de Lecher-antenne, wat mij de mogelijkheid geeft om een zeer nauwkeurig behandelplan op te zetten, waardoor de cliënt nog sneller en beter geholpen kan worden. Ook ben ik als docent verbonden aan het Kruidenrijk, waar les geef in het tweede jaar van de vakopleiding Kruidengeneeskunde.

Verder organiseer ik graag kruidenwandelingen, waarbij ik de mensen enthousiast maak over het gebruik van kruiden en wilde planten.

Ook ben ik werkzaam als docent bij de Vakopleiding Kruidengeneeskunde bij het Kruidenrijk in Haaren in tweede lesjaar.

Consulten
Iedereen kan bij mij, op afspraak terecht, voor een consult, met of zonder doorverwijzing van een andere arts of therapeut.

Tijdens een consult gaan we uitzoeken middels een gesprek en een Lecher-antenne onderzoek wat er aan de hand is. Uiteindelijk stellen we een behandelplan op, wat kan bestaan uit kruidenmiddelen, bloesemremedies, Dr. Schüssler celzouten, de MIR-Methode, de MOXA-lamp, SPA Life Detoxificatie apparaat, Orgone piramides, Esenca koord, maar ook wat veranderingen in leefwijze en voedinspatroon.

Sinds 2019 zijn ook de Acces Bars TM  en Reiki behandelingen tot de mogelijkheden.

Vergoeding via verzekering

Een aantal zorgverzekeraars vergoeden mijn consulten deels.

Wat is mijn achtergrond?

Na mijn opleiding aan de Academie Mens-Arbeid, heb ik enige tijd in de arbeidsvoorziening gewerkt. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om voor mijn gezin te zorgen en mijn man te ondersteunen in zijn bedrijf.
Na een tijdje wilde ik toch weer graag wat ondernemen. Ik heb toen de vakopleiding kruidengeneeskunde bij het Kruidenrijk gedaan, gevolgd door opleidingen HBO Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis, een cursus MIR-Methode, een Lecher-antenne cursus, trainingen in energetisch werk, Acces Bars TM, Reiki  en nog tal van andere interessante workshops en nascholingen.

Bij de praktijk is ook een cursusruimte en een grote Kruidentuin aanwezig. De kruidenwandelingen en -excursies vinden ook vanaf deze locatie plaats. Hiervoor kunnen we naar het tegenover gelegen natuurgebied of we blijven in de eigen Kruidentuin.

Hanneke de Brouwer
Kruid of zo
Natuurgeneeskunde

Oirschotseweg 69
5066 CH in Moergestel
06-27293029
info@kruidofzo.nl
kruidofzo.nl