Ik ben Hanneke de Brouwer en woon met mijn gezin in Moergestel, waar ik ook mijn praktijk Kruid of zo heb.
Kruid of zo is een praktijk voor natuurgeneeskunde, waar gewerkt wordt met natuurlijke producten, zoals kruidenproducten, bloemremedies, voedingssupplementen,  dr. Schüsslers celzouten, de MOXA/TDP-lamp, SPA Life Detoxificatie apparaat, Orgone piramides, Esenca koord en de MIR-Methode ®.

Verder werk ik met de Lecher-antenne, wat mij de mogelijkheid geeft om een zeer nauwkeurig behandelplan op te zetten, waardoor de cliënt nog sneller en beter geholpen kan worden. Ook ben ik als docent verbonden aan het Kruidenrijk, waar ik de korte cursussen verzorg en ik invaldocent ben in het eerste jaar van de vakopleiding.

Verder organiseer ik graag kruidenwandelingen, waarbij ik de mensen enthousiast maak over het gebruik van kruiden en wilde planten.

Ook ben ik werkzaam als docent bij de Vakopleiding Kruidengeneeskunde bij het Kruidenrijk in Haaren in het eerste en tweede lesjaar en voor de korte cursussen.

Consulten
Iedereen kan bij mij, op afspraak terecht, voor een consult, met of zonder doorverwijzing van een andere arts of therapeut.

Tijdens een consult gaan we uitzoeken middels een gesprek en een Lecher-antenne onderzoek wat er aan de hand is. Uiteindelijk stellen we een behandelplan op, wat kan bestaan uit kruidenmiddelen, bloesemremedies, Dr. Schüssler celzouten, de MIR-Methode, de MOXA-lamp, SPA Life Detoxificatie apparaat, Orgone piramides, Esenca koord, maar ook wat veranderingen in leefwijze en voedinspatroon.

Vergoeding via verzekering

De meeste verzekeraars vergoeden de consulten deels bij een aanvullende verzekering. Momenteel volg ik een upgrading van mijn HBO medische basiskennis, waardoor ook vanaf 2017 deze vergoeding gewaarborgd blijft.

Wat is mijn achtergrond?

Na mijn opleiding aan de Academie Mens-Arbeid, heb ik enige tijd in de arbeidsvoorziening gewerkt. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om voor mijn gezin te zorgen en mijn man te ondersteunen in zijn bedrijf.
Na een tijdje wilde ik toch weer graag wat ondernemen. Ik heb toen de vakopleiding kruidengeneeskunde bij het Kruidenrijk gedaan, gevolgd door een opleiding HBO medische basiskennis, een cursus MIR-Methode, een Lecher-antenne cursus, trainingen in energetisch werk en nog tal van andere interessante workshops en nascholingen.

Bij de praktijk is ook een cursusruimte en een grote Kruidentuin aanwezig. De kruidenwandelingen en -excursies vinden ook vanaf deze locatie plaats. Hiervoor kunnen we naar het tegenover gelegen natuurgebied of we blijven in de eigen Kruidentuin.

Hanneke de Brouwer
Kruid of zo
Natuurgeneeskunde

Oirschotseweg 69
5066 CH in Moergestel
06-27293029
info@kruidofzo.nl
kruidofzo.nl