Hoezo, wij zijn allemaal met elkaar verbonden?

Een belangrijke kosmische wet zegt dat alles in het universum één is, met elkaar verbonden is. Dat wij allemaal energetische golven zijn, die simpelweg trillen met een verschillende frequentie. Dat klinkt allemaal heel mooi, hoor ik je denken, maar waarom ervaar ik dat dan niet zo? Waarom voel ik me de meeste tijd gewoon alleen, niet verbonden met alles en iedereen? Als je hier meer over wil weten, lees dan nog even verder.

Het klopt natuurlijk dat je in het dagelijkse leven vooral ervaart wat jouw lichaam, gevoelens en gedachten zijn. En niet die van een ander. En dat we het gevoel hebben dat we als eilanden langs elkaar leven, niet verbonden, maar juist gescheiden van elkaar. Maar soms, kun je die verbinding wel ineens heel sterk voelen. Dat kan zo zijn als je samen bent met je geliefde. Veel ouders voelen dat als ze hun kind voor het eerst in hun armen hebben. Of wanneer je lekker aan het knuffelen of spelen bent met je favoriete huisdier.

Maar er is meer…

Heel soms kun je het wel voelen. Heel soms, dan vallen alle grenzen weg en voel je je totaal verbonden met alles en iedereen. Dat wordt ook wel een eenheidservaring genoemd. Dat kan spontaan gebeuren, of soms tijdens een lange en diepe meditatie. Ik heb het geluk gehad om dit een paar keer te mogen ervaren. En het is fantastisch. Ineens doorzie je hoe alles leeft en alles met elkaar verbonden is. Hoe kan dat dan?

De afbeeldingen hieronder illustreren volgens mij precies hoe je het kan zien (beide laten de eilandengroep Hawaii zien). Het linker plaatje laat zien hoe we ons normaal gesproken voelen.  Hoe we zijn als eilanden in de zee. Maar als je dat water nu eens wegdenkt en kijkt hoe die eilanden er echt uitzien? Dan krijg de rechter afbeelding. Dan zie je dat, diep onder de oceaan, deze eilanden natuurlijk wel met elkaar verbonden zijn.
Zo is het met ons mensen volgens mij ook. Aan de oppervlakte lijkt het afgescheiden, maar als je diep van binnen gaat voelen, dan is die verbinding er gewoon wel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe je dat kan voelen? Dat zal ik binnenkort gaan beschrijven in een volgende blog…

Saskia Basten
Meer informatie: saskiabasten.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *