Soms worden we misleid……
VERBORGEN SUIKERS
Te veel suiker is slecht voor je. En we zijn blij dat het steeds vaker normaal gevonden wordt om te minderen met suiker. Steeds meer mensen eten suikervrij en worden zich bewuster van de gevaren. Suiker is eigenlijk een verzamelnaam voor simpele koolhydraten met een zoete smaak.
Fructose is de suiker die het meest gebruikt wordt om producten te zoeten. Deze suiker is bijna twee maal zo zoet als normale suiker (succharose) en wordt verwerkt in heel veel producten onder de naam: ‘glucose-fructosestroop’.
Deze suikervorm wordt door zijn simpele structuur enorm snel in de bloedbaan opgenomen of wordt door de lever direct omgezet in vet.
Twee zeer ongezonde gevolgen voor ons lichaam.


Glucose-fructosestroop wordt al meerdere jaren in verband gebracht met diabetes type 2, overgewicht en hart en vaatziekten.
Je zult het niet snel geloven maar deze suiker zit eigenlijk in alle productgroepen verwerkt. Het is een te lange lijst om op te noemen. Van gezond ogende maaltijdsalades tot voorverpakte vleeswaren, crackers en brood, je verwacht het niet maar ze zitten er in. Uiteraard wordt glucose-fructose stroop veel gebruikt in frisdrank en andere zoete koek, chips en snacks.
Wil je echt suikervrij door het leven, dan moet je tijdens het boodschappen doen elk etiket lezen. Dit vergt in het begin enige tijd, maar na een paar weken weet je precies waar suiker aan toegevend is.
In de onderstaande afbeelding zie je een lijstje van de verschillende namen van suiker.Mocht je toch suikers willen toevoegen neem het dan in puur natuurlijke vorm en ongeraffineerd!
Bijv: honing, maple siroop, agavesiroop.

Met vriendelijke groet,

Susanne van den Berg Ligtvoet
PRAKTIJK-PREVENT
LEEFSTIJL COACHING