Kinderyoga in Moergestel

Sparkling Kids Yoga gaat na de meivakantie starten!
Een mooie uitbreiding binnen het yoga gebeuren in het MCM (medisch centrum moergestel)

Kinderen worden tegenwoordig aan veel prikkels blootgesteld en moeten aan allerlei eisen voldoen. De dagen van school zijn vaak lang, vol van inspanning met maar weinig ruimte voor ontspanning. Ook na school is er vaak weinig tijd voor ontspanning. Kinderen hebben een clubje, zitten voor de televisie of achter de computer. Dit lijkt ontspanning, maar vraagt ook weer een inspanning. Te weinig ontspanning kan ervoor zorgen, dat er te veel spanning in het lichaam blijft. Kinderen krijgen hoofdpijn, buikpijn, slapen slecht in of slecht door.
Yoga kan kinderen helpen zich prettiger te voelen. Wat gebeurt er dan in zo’n yoga les?
Bijvoorbeeld: leren voelen wanneer je spieren zich spannen en ontspannen of leren voelen hoe je ademt en waar je ademt. Oefenen in rustig en diep in- en uitademen is belangrijk, is goed voor je gezondheid. Waar adem je wanneer je ontspannen bent, waar wanneer je gespannen bent. Kun je je adem rustig laten worden?
En hoe voelt het eigenlijk om je ogen dicht te hebben en gewoon stil te zijn? Wat zie je, wanneer er een fantasieverhaal verteld wordt en je meegenomen wordt naar een mooie plek? En natuurlijk nog veel meer!    
Meld je zoon of dochter nu aan voor een gratis proefles kinderyoga Maandagmiddag, 15.30 uur (5 tm 8 jaar) 16.30 uur (9 tm 12 jaar)
Informatie bij Suzanne Mooi tel: 06 41366533

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *