Het werk als medium

Onlangs heb ik bij een vrouw en haar dochter hun spanningen omtrent een vliegreis op afstand weg kunnen halen. Zij en haar dochter zijn ontzettend bang om te vliegen. Na haar vakantie gaf ze aan dat het enorm geholpen had, maar dat haar dochter en zij niet begrepen hoe dit kan. Ze blijven het vreemd vinden wat er vanuit spiritueel werk mogelijk is en zijn op zoek naar een onderbouwing of bewijs. Ik zei: durf erop te vertrouwen dat er vanuit de spirituele wereld meer mogelijk is dan we op het eerste gezicht denken. Jij en je dochter merkten toch een wereld van verschil tijdens het vliegen. Welk bewijs wil je nog meer! De mens wil overal een bewijs voor hebben. Dat maakt hun wereld overzichtelijk en begrijpelijk. De behoefte aan controle en grip op de wereld hebben is groot. Het lijkt wel of het steeds erger wordt.

Ook vanuit de wetenschappelijk wereld is er de visie dat alles wetenschappelijk onderbouwt moet worden. Pas als dat gebeurd is dan heeft het bestaansrecht. Zo las ik laatst een prachtig artikel, in de Volkskrant over hulphonden die ex-militairen met een post traumatische stress stoornis helpen. Deze honden geven bestaan aan hun leven en helpen deze ex-militairen de dag en nacht door te komen, want angst voert de boventoon in hun leven. Helaas kwam er vanuit de wetenschappelijke wereld het argument dat het goede werk van deze honden nog niet wetenschappelijk onderbouwt is. Is het gegeven dat het met een aantal ex-militairen een stuk beter gaat en dat deze honden hen heel veel goeds bieden, zoals meer dagstructuur en ondersteuning bij angst, niet voldoende…. 

Met spiritueel werk is het natuurlijk een lastig gegeven om dit wetenschappelijk te onderzoeken, maar net zoals men er op een gegeven moment achter is gekomen dat de aarde niet plat, maar rond is, is er nu door de Duitse professor Akkerman bewijs geleverd dat er leven na de dood is. Hij heeft dit bewijs gevonden door mensen tijdelijk in een staat van klinische dood te brengen via medicatie. De deelnemers aan het onderzoek hadden diverse geloofsovertuigingen, maar beschreven allemaal dezelfde sensaties. Voor mij als medium en healer is dat geweldig nieuws en een belangrijke stap. Ik ben er van overtuigd dat mijn werk als medium en healer uiteindelijk ook wetenschappelijk onderbouwt kan worden. Misschien duurt dit echter nog wel tientallen jaren of langer. Voor mezelf is dat echter  helemaal niet nodig, maar wel voor hoe de samenleving tegen de spirituele wereld aan kan kijken. Honderden jaren geleden, werd er heel anders tegen de spirituele wereld aangekeken en was dit een volledig onderdeel,van het bestaan. Men dacht niet na, over hoe dit allemaal wetenschappelijk te onderbouwen is. Het was een gegeven vanuit vertrouwen en intuïtie. Nu is dat allemaal heel anders. Tot die tijd blijf ik mensen maar verbazen met mijn spirituele gaven en blijf ik dankbaar dat ik dit werk mag doen en hier vele mensen en dieren mee kan helpen. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *