Huidproblemen; een onderhuids probleem

Vaak krijg ik in mijn praktijk te maken met mensen met huidproblemen. En vaak is er al van alles geprobeerd. Meestal is er vooral geprobeerd om de huid rustiger te krijgen met zalven. Smeren aan de buitenkant dus. Op zich heel goed om de huid te ondersteunen en zo de symptomen te verminderen. Dat geeft vaak al verlichting. Maar het lost het eigenlijke probleem niet op. Het is en blijft namelijk symptoombestrijding en de oorzaak wordt niet aangepakt. En dat is juist wat ik wel doe; het aanpakken van de oorzaak.

Aan de basis van alle huidproblemen ligt een disbalans aan de binnenkant; de oorzaak zit niet op de huid, maar onder de huid. En soms heel diep onder de huid. Het kan zijn dat de darmen uit balans zijn of de darmflora niet goed is. Ook kan er een disbalans zijn op het gebied van nieren of lever, waardoor afvalstoffen niet goed afgevoerd worden. Of er komen door een verkeerde voeding of medicatie veel te veel afvalstoffen binnen. Ook heeft stress een grote invloed op huidproblemen. Het wegnemen van de stressfactor kan dan de huidklachten heel snel doen verdwijnen. Het is alleen vaak lastig om die stressfactor weg te nemen. Het beter leren omgaan met stress en kruiden gebruiken die meer rust geven, helpt dan in bijna alle situaties wel weer heel goed.
Op het gebied van de darmen is ook veel te doen. Ook hiervoor zijn mooie kruiden om een disbalans te herstellen en ook om de slijmvliezen te ondersteunen. De darmflora is te verbeteren met een goede en voor die betreffende persoon juiste probiotica. Bij een betere darmfunctie worden de voedingsstoffen ook beter opgenomen en afvalstoffen beter afgevoerd en het immuunsysteem sterker gemaakt.

Voor het goed kwijtraken van afvalstoffen zijn de darmen, lever en nieren erg belangrijk. Ook via onze huid raken we afvalstoffen kwijt en dat merken we dus als huidklachten. Zeker wanneer darmen, lever en nieren het minder goed aankunnen om de afvalstoffen kwijt te raken. Meer water en kruidenthee drinken kan al heel veel verlichting geven. En natuurlijk een beter voedingspatroon.
Het is belangrijk om ook lever en nieren goed te ondersteunen, zodat deze hun werk goed kunnen doen. Er zijn hele mooie kruiden die helpen bij het ondersteunen van lever en nieren en zo helpen bij het beter afvoeren van afvalstoffen. Maar ook hierbij blijft het belangrijk om water/kruidenthee te drinken. We doen de afwas tenslotte ook niet met alleen afwasmiddel en de was met alleen waspoeder zonder water.

Veel kruiden helpen niet alleen bij het reinigen en ondersteunen van de organen, maar helpen ook bij herstel van weefsels zoals de huid. Dit vooral ook door de mineralen die er in zitten. Over de inhoudsstoffen van de plant heb ik al eerder geschreven.

Mogelijkheden genoeg dus bij huidklachten en 100% natuurlijk. Zowel van buiten als van binnen.
Hanneke de Brouwer – www.kruidofzo.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *