Deze week had ik een heel interessante sessie met een klant die kwam voor een Zielelezing. Ik vroeg haar wie ze echt is, als mens. ‘Moeilijke vraag’ verzuchtte ze. En dat is het natuurlijk ook. We kunnen genoeg labels voor onszelf verzinnen: partner van – moeder van – houdt van wandelen – vrolijk mens. Maar dat zijn labels. Dingen die we over onszelf zeggen omdat het zo lastig is om woorden te geven aan jouw essentie. Toch kan dat wel. Wie ben jij werkelijk, diep van binnen. Wil je dat ontdekken? Lees dan nog even verder.

Er is een bekend woord dat we gebruiken als we het hebben over je essentie. Dat woord is: ziel. Je ziel is het meest zuivere, pure stuk van jou. Je ziel is niet tastbaar of precies te duiden. Ze heeft geen vaste of fysieke plek. Je kunt haar meer zien als een soort van intelligent energieveld. Omdat ze met jou is verbonden, is jouw ziel uniek, want jij bent uniek. Er is niemand precies zoals jij, dus er is ook geen ziel precies zoals die van jou. Je ziel is wie jij werkelijk bent, diep van binnen.

In mijn visie is je ziel naar de aarde gekomen om te groeien, om te leren. En dus creëert het universum allemaal prachtige, maar lastige levenslessen voor je. Als je deze levenslessen op een rij zet, dan vormen deze samen een rode draad in je leven. Een thema of overtuiging waar je je meestal je hele leven als mee worstelt. Geen fijn of vrolijk thema, maar juist een die verbonden is met negativiteit of pijn. Voorbeelden? Denk aan: Moeite met het vinden van een fijne, vaste baan. Geen stabiele relatie kunnen vinden met een liefdespartner. Vaak in een situatie van financieel te kort zitten. Herkenbaar?

Het is misschien wat lastig om je voor te stellen, maar deze thema’s vormen de ingang naar jouw essentie. Om te begrijpen wat ik bedoel zou je je eigen thema zo eens moeten benoemen. En dit thema ga je dan transformeren, 100% omdraaien. Hier weer de voorbeelden:
– Thema: geen vaste baan
Onderliggende negatieve overtuiging: ik kan dat niet
Omdraaien: ik kan dat wel
Essentie van je ziel: Zelfvertrouwen
– Thema: geen stabiele liefdesrelatie.
Onderliggende negatieve overtuiging: niemand houdt van mij
Omdraaien: ik hou van mezelf
Essentie van je ziel: Liefde
– Thema: Financieel tekort
Onderliggende negatieve overtuiging: ik ben het niet waard
Omdraaien: Ik ben het zeker wel waard
Essentie van je ziel: Overvloed

Zie je hoe dat werkt? Vul het maar eens voor jezelf in. Kom je er niet uit? Reageer dan op deze blog en benoem je rode draad dan denk ik met je mee.

Hartegroet,
Saskia Basten