In een vorig blog over hooggevoeligheid heb ik als ondersteuning bachbloesem remedies geadviseerd. In dit blog wil ik dieper in gaan op de bachbloesem remedies. Wat zijn nu precies bachbloesem remedies en wat kunnen deze remedies nu precies voor je betekenen?

Bachbloesem remedies zijn ontwikkeld door de Engelse dokter Bach. Dokter Edward Bach werd geboren op 24 september 1886 in Birmingham. Hij ging in 1907 geneeskunde studeren en rondde de studie in 1912 af. In 1913 startte hij zijn huisartsenpraktijk. Tegelijkertijd ging hij werken in het ziekenhuis. Dokter Bach had een grote interesse in de werking van planten in de natuur. Hij ging hier zich steeds meer in verdiepen naast zijn werk (onderzoek) in het ziekenhuis. Hierdoor raakte hij er steeds meer van overtuigd dat genezing ook in de natuur te vinden was. In de jaren 30 besteedde dokter Bach veel tijd aan het vinden van planten en het ontwikkelen van zijn bachbloesem remedies. In 1936 had dokter Bach 38 remedies ontwikkelt, 37 remedies bestaan uit bloemen/bomen, een remedie bestaat echter uit geneeskrachtig bronwater. Dokter Bach verwerkte al zijn kennis in zijn boek  “Genezing door bloemen” Eind november 1936 overleed dokter Bach. Zijn kennis en werk werd voortgezet door zijn medewerkers en werd overal ter wereld bekend. Tegenwoordig zijn de bachbloesem remedies gewoon te koop in natuurwinkels en drogisterijen. Alleen is voor de samenstelling van een flesje wel expertise nodig, zodat vastgesteld kan worden welke remedies passend zijn voor iemand.

De bachbloesem remedies zijn dus natuurproducten en worden verkregen uit wilde bloemen en bloesems van bomen. Het zijn geen medicijnen. De bloesems zijn veilig voor volwassenen, kinderen en dieren. Ze zijn niet giftig, hebben geen bijwerkingen en zijn niet verslavend. Ze zijn heel goed te gebruiken naast  medicatie en therapievormen. Ze werken ondersteunend. De remedies behandelen de individuele persoon of dier en niet de ziekte of symptomen van die ziekte. Ze werken specifiek op de emotionele gesteldheid van de desbetreffende persoon of dier.  De remedies helpen negatieve gevoelens en gemoedsstemmingen te overwinnen en als mens /dier weer in balans te komen. Voorbeelden hiervan zijn jaloezie, faalangst, verlegenheid, boosheid, ongeduld, vermoeidheid, overbezorgdheid en angst voor bepaalde zaken.

In totaal zijn er 38 remedies waarvan je meerdere remedies  kunt voorschrijven. Je maakt als het ware een mix van remedies die speciaal van toepassing zijn op de desbetreffende persoon of dier. Deze mix van remedies zit in een flesje en dient  4 X per dag ingenomen te worden.  Bij een dier kan het in een aangepaste hoeveelheid in zijn waterbak gedaan worden.

Een flesje bestaat uit bachbloesem remedies aangevuld met bronwater en een druppeltje alcohol om alles steriel te houden, zodat het flesje drie tot vier weken gebruikt kan worden.

Tijdens een consult kan ik met de cliënt afstemmen welke bachbloesems voor hem of haar geschikt zouden zijn. Ik kan ter plekke een mix van remedies maken. Ik heb hiervoor ook scholing gevolgd bij de Bach opleiding Nederland.

Een remedie wil ik centraal stellen en dat is de Rescue Remedy. Dit is de enige samengestelde remedie die in een voorraadflesje verkrijgbaar is. Rescue Remedy is uit vijf verschillende remedies samengesteld: Clematis, Cherry Plum, Impatiens, Rock Rose en Star of Bethlehem. Rescue Remedy herstelt de energie balans. Het helpt ook bij zenuwen/spanningen voor bijvoorbeeld een rijexamen. Het zorgt voor inwendige rust wanneer je bijvoorbeeld iets heftigs meemaakt of als er iets spannends staat te gebeuren.

Ik ben geen arts en adviseer  bij ernstige fysieke en mentale klachten altijd eerst contact op te nemen met een arts.

Heb je na het lezen van dit blog interesse in een Bach consult voor je zelf, je kind of je huisdier, neem dan gerust contact met mij op. Je bent van harte welkom in mijn praktijk.

Mijn contactgegevens staan op de website van Natuurlijk Moergestel.

Warme groet, Nathalie Wolfs

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *